Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Monday, 27 June 2011

Andai itu takdirnya...

Assalamualaikum
Apa khabar kowang...hope semue sihat2 lah yer...hurm..ari neyh, aqu nak kongsi sedikitlah apa yang aqu lalui..Beberapa hari lepas, mak aqu perasan ada sesuatu yang x kena kat leher aqu neh, ianya macam thyroid..Kowang taw x apa itu thyroid?? Aqu pon xtaw..hehehhe..yang aqu taw, ianya cam bengkak kat leher...pastu, aqu baru teringat, roomate aqu pon pernah tegur aqu pasal benda ne..tapi, waktu tu nak exam, so..aqu pon buat bodo je la..rupanya lebih kurang cam ni la!!!!!

cam ney la kat leher aqu...

Then, aqu pon janji la ngan mak aqu nak g klinik ngan dia pagi neyh...sebab aqu xnak g hospital, takowt kena tahan and lambat nak tunggu beb...huhu...Tapi..nak dijadikan cerita, anak dara yang malas neyh bangun lewat...so, xleh la g ngan mak aqu sebab mak aqu da kerja lak..aqu pon g la ngan mak su aqu..ke Klinik Mainon...(kalo x salah eja la~~~)..
Seyesly, bau ubat-ubatan amat kuat..haisshhh..macam mana la nak kje kat hospital ti..after dah daftar, aqu pon tunggu la kat ruangan menunggu ngan maksu aqu...ceiittt..kena tunggu jugakkk!!!..
Klinik tu ramai budak2 dan remaja2 nak buat x-ray..hehehe..nak masok U lettewww....
Cakap pasal x-ray, aqu pernah la buat check-up kat hospital, lama tunggu tu...xpayah cakap ler kan..sampai time aqu, aqu pon masoklah bilik...doktor tu tunjuk la hasil x-ray tu dekat scrin...
'Tulang belakang aqu bengkok!!!'..seyes...sebak weh..tergamam aqu....tbe2...doktor tu gelak....aqu buat muke pelik...die kata..'xder pepela..mende normal je tu~"...ok..alhamdulilah..tp..aqu still xpuas hati sebab die x explain kenapa tulang aqu jadik camtuh...kowang taw?????????....

Berbalik kepada kat klinik tadi...bile nama aqu dipanggil, aqu pon masok...dengan maksu aqu sekali (mak kedua..hehe..)..

Doktor tu pon check la aqu..lebih kurang cam neyhh..
actually..aqu tengah sebak ni....=(
Pastu..dengan tenang, doktor tu kata..aqu kena penyakit thyroid..thyroid da banyak jenis dan aqu jenis yang xder symptom macam tangan berpeluh, sakit, getar dan lain2...Maka, xder ubat untuk aqu melainkan OPERATION....

dulu tengok kat TV jer...t nak rakamlah~~

tapi, doktor suruh aqu buat blood test and scanning  dulu..sebab nak pastikan thyroid neyh air atau isi....

gurllppp!!!...aqu reda..tapi tipula kalo nak kata aqu tak nanges...kowang pon tahukan..operate banyak risiko dan x mustahil bila dibuang, ianya tak tumbuh balik...=((..
So, disebabkan xder ubat..maka free!!!...hehehhee....
Aqu pon..tahan sebak dan drive balik..sampai umah...ok..aqu nanges~~~...

Aqu pon citer la kat mak aqu...mak aqu nak try buat secara  tradisional kat Thailand, tapi..aqu tetap xleh lari dari operate...xnakkkkk~~~~....

Mak aqu pon mula la calling2 ngan mmber2 die..mak mana x sayang anak kan...even penyakit aqu neyh xlah kronik bagai cancer, jantung, saraf..tapi, untuk owang macam aqu yang memang jarang nak sakit...actually..terlalu berat jugak aqu nak terima...

LOVE, sabar yer...


Kalo operate...terpaksalah aqu tangguhkan pengajian aqu selama satu sem...pepepon..aqu harapkan doa dari kowang semue..thanx..and maaf kalo da silap dan salah...
Aqu kena cari banayk info lagi lah pasal penyakit ni..korang kalo ada pengalaman pasal penyakit neyh...teks me k..thnx..=)

p/s : hargai nikmat kesihatan...-.-

10 comments:

Miz Novexx said...

aku doakan semuanya selamat,

and be brave my dear!!!

masyiu said...

thanx..takowttt + risaw...but...kena jugak...hve to b strong..=)

Abang Stalker said...

baik operate cpt,awk.bahaya la..kuatkn smgt.sy doakn awk sihat dan kuat.Jgn nangis lg.. :)

masyiu said...

bahaya??????????..really??

Gua Tertidur said...

hish...mintak jauh la...semoga tabah..gua follow!

masyiu said...

haha..mintak jauh kat awak..tp dh dekat kat saye..=)

Cik Diana said...

ya allah.. semOga dipermudahakan segala urusan.. tabah larh meghadapi sume nieyh..

masyiu said...

thanx cik diana..=)

puteri noramira said...

sabar eh...insyaallah ok pas operate....byk2 doa eh..:)

masyiu said...

thanx..but..try cara tradisional dlu kowt...doakn yer..=)