Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Thursday, 26 January 2012

First and Last

Assalamualaikum

Apa khabar korang??..huh! dah berbulan tak update rasanyer..rasa janggal + kekok plop...muahhaah~~
okay..seperti tajuk untuk entry kali ini iaitu first and last..ce teka...pebende aqu nak story neyh..hehe

Untuk entry kali ini, sejujurnya aqu tak kata tak melibatkan aqu dan aqu juga tak kata ianya melibatkan aqu..korang fikirla sendiri sama ada relate o x dengan si owner neyh..haha

Pada suatu hari, aqu bersama lisa(bukan nama sebenar)..punya la plan nak g tengok citer ombak rindu~~..before tu..aqu ada juga ajak ramai orang antaranya mmber2 dan roomate aqu..tapi semuenyer tak nak..kecewa juga la~~

The story begin~~~~
tibe2..tengah dok khusyuk dalam kelas Microbiology Pathogen Diagnosis...treeettt..trettt....(menandakan meceg masok)...aqu pon dengan selamba mengeluarkan henset dari dalam beg..

lisa : dah tengok ombak rindu?
aqu : blom3...blom3...
lisa : jom tengok..
aqu : bereh

hik3~~...kiteowang pon rancang nak pergi hari rabu...after kelas..
Tiba-tiba..dalam kuliah hari rabu tu..

farah (bukan nama sebenar) : Perhatian..petang nanti ada lab..korang kena antar stock culture kat datin..petang nanti datin masok lab
aqu : lol....ombak rindu~~~

cepat2...aqu inform kat lisa yang kiteowang kena g lewat sikit...Nak dijadikan cerita..pukul dua aqu masok lab..tunggula kiteowang sampai pukul tiga and lastly..lab assisstant cakap yang datin tak dapat hadir sebab ada hal...

Tanpa melengahkan masa..aqu pon menghantar pesanan kepada lisa yang plan diteruskan..So, kiteowang amek bus dan tibe kat Mines dalam pukul 3.45.. terus beli ticket dengan kadar yang murah and our seat were second row from d layar..huhu..strategic giler~~

Dah habis tengok, best sangat~~..romantik la..cuma..kurang puas..kejap sangat rasa..hahha...keluar je dari cinema, terus cari suraw..dan solat asar + maghrib..Kemudian kiteowang g berbuka puasa di Chicken Rice Shop... 

Actually..malam tu aqu ada meeting...tapi dek kerana Lisa nak shopping2 sikit, aqu pon batalkan meeting tu..pe lagi...enjoy punya enjoy x sedar jam dah pukul 10..padahal last train pukul 11
(huh!!..cari nahas betol~~)

Dipendekkan cerita sampai kat KTM Ukm dalam pukul 10.35, setahu aqu bus last pukul 11 malam...so, kiteowang pon tunggula sampai pukul 11...but didn't appear..

So, kiteowang pon decide nak jalan..kononnyer di pertengahan terserempak bus...hahha..sekali sampai je kat pintu pagar tiga...

aqu : eh....
Lisa: eh....

Pelik giler..pintu pagar dah tutup wehhh...kat pondok pengawal pon tak ada pengawal..cuak habis...
Ada la sekor iblis kat situ suruh kiteowang panjat pagar tu..

Dek kerana tanduk pon mulai tumbuh..aqu pon mula memanjant..tapi x berjaya...ok next...Lisa mencuba naseb...tbe2~~

pak guard : hoi2...hoi..turun3~~~...korang buat apa tu ha??

Lisa pon turun...kiteowang cuak kentang lol..entah dari mana pak guard tu datang pon tak tahu...

dipendekkan cerita...dekat sejam la die bagi nasihat kat kiteowang..dan alhamdulillah..sebab die tak nak bawakan hal ini ke pihak atasan...kalau tak..kena gantung wehh...but, he still amek kiteowang nyer number matric....hua3~~~

Dalam pukul 12 lebih camtu..pak guard tu hantar kiteowang balik naek kereta peronda weh...korang hadoo???..haha

Dek kerana malu dan tak nak menyusahkan pak cik guard yang baek hati tu...
aqu : hurm..xperla pak cik..kolej saya jauh..pak cik antar kat kolej member saya jer....dekat sikit
Lisa : aah...
pak guard : ooo..buat jahat tadi berani...pak cik nak antar sampai kolej...tak berani ea??
aqu : erk~~

hahhah...last sekali...alhamdulillah..aqu selamat sampai di bilik lebih kurang dalam pukul 1...gile berpeluh + lapar...terus tertidor...

Keesokkannyer...aqu ceritakan kepada roomate terchenta...

aqu : akak...taw x..semalam an..bla~~..bla~~..bla~~
roomate : hahahhahaha....cam citer dalam novel yang akak baca semalam..
aqu : -.-

sekian~~
p/s : muahahha...aqu tak mengiakan atau menidakkan sama ada cerita ini benar atau tidak..<3<3<3

3 comments:

chiLleD...!! said...

tetiba sma cm dlm novel...kih3

Miz Novexx said...

OMG.... hahah
cam kisah tuuuuut!! :D

masyiu said...

lol...baru nak rahsiakan dari ko...muahahah