Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Saturday, 5 October 2013

Heyy.. aku pun ada orang suka la!!!

Assalamualaikum

Kecoh juga sekarang di Youtube tentang 'Video Couple"..haha..dan of course aku menjadi orang yang terakhir nak godek2 Utube.. muahahah.. Motif mereka? Nak tunjuk sweet barangkali dan mungkin antara kita juga pernah buat sebegitu cuma tak diVideokan jer... (Ohh my Malay~~~~)..

Aku? single jer lagi..tak der orang nak..hahahha.. (not a promotion ok!!)
Aku suka dekat orang banyaklah, tapi orang suka kat aku tu..hurrmmm.. ada la jugak.. (sedih dengar~~).. Bersyukur..ada jugak orang yang nak taw..

Untuk yang lagi teruk dari aku tuh.. nak tengok link ne.. TERBARU  dan yang agak lapuk LAMA SIKIT. dan lagi satu yang agak . OVER.. mohon sapa2 yang ada sakit jantung jangan tengok..eh..eh..

Hey..aku pun pernah remaja tau..n still it is..haha

Dulu..zaman MRSM, ada someone minat ke aku
tapi, tak sempat buat apa2, die dah transfer MRSM laen, just dapat tahu die pernah suka aku melalui kawan2 die..
Sekarang dengar citer die further study oversea, in medic..Alhamdulillah..
Nama die mula huruf A
#Selalu nampak die on9

Dulu...zaman matrik, ada someone minat aku
ketemu di perpustakaan KMPP
ala..sempatla belanja roti canai..
tiba-tiba die minta putus sebab jumpa awek baru
apa lagi berperang la dengan awek baru die tu (see!! aku sendiri rupanya pernah gado sebab laki..ish33~~)
Sekarang dengar citer, masih belajar dan dah putus dengan awek tu...Alhamdulillah
Nama die mula huruf Y
#dah Unfriend

Dulu..masa first year UKM..ada someone minat aku
die minat masa tengok aku present TITAS kalau tak salah
advanced sikit sebab die bawa aku jumpa family die
tapi.. aku yang minta putus.. sebab die parti lain, aku parti lain..
(See!!..politik pon mainkan peranan uoollzzz)
Nama die mula huruf A
#dah Unfriend

Dulu... masa second year..ada someone minat aku
kenal masa join program
ayat kat bibir, manis macam ladang tebu
sikit lagi aku nak cair, then dapat tahu, bakal tunang orang
( ces!!.. tolong simpati dengan ur fiancee )
Sekarang, still Whatsapp..dan dengar citer dah bertunang
Nama die mula huruf A
#dah Unfriend

Dulu... masa third year UKM..ada someone minat aku
kenal kat Facebook uollzzzz
Die jenis tak pandai bermulut manis
Bila jumpa depan2, terus die cakap tak suke aku
(rasanya masa tu profile picture FB aku nmpk cantik kot)
sekarang.. still contact
Nama die mula huruf A
#dah Unfriend

Dulu...masa third year UKM..ada someone minat aku
Kenal melalui kawan
baek orangnya, putih2 melati, mana sesuai dengan aku yang hitam ne
Selalu jumpa kat fakulti.. (ehem~~)
Aku stalk Instagram die.. penuh gambar dengan perempuan kot!!!
Sekarang..still contact
Nama die mula huruf A
#dah Unfriend

Kesimpulannya.. MINAT disini bermaksud  --> SUKA secara lahiriah sahaja (pendapat peribadi). Ada diantara kita yang mempunyai sebab tertentu kenapa kite menolak seseoarang. Ada kisah salah seorang sahabat die terpaksa berpisah kerana kedua orang tuanya tidak merestui mereka. Hal ini kerana si lelaki itu kurang berpelajaran. Dalam firasat saya, tidak boleh salahkan ibu bapa kerana mereka inginkan yang terbaik untuk anak gadis mereka, bukannya mereka memilih harta atau pangkat.

Jika betul2 kita sukakan someone, berdoalah sebab Allah dah cakap
"Mintalah pada aku apa yang kamu mahu, mintalah pada aku apa yang kamu mahu, aku nak bagi neyh, minta lah, aku nak bagi neyh"

Tapi sayang, kite tidak meminta, kalo meminta pun, bila dalam keadaan terdesak, tidak khusyuk dan tidak bersungguh-sungguh.

#Suke tengok sahabat aku nazihah dan dayat ne.. bercinta sedari tingkatan dua dan sekarang Alhamdulillah sudah berkawen dan menetap di German rasanya..Kadang-kadang terfikir, bestnya dapat pasangan macam neyh, setia sangat33..tapi..percaturan Allah untuk hamba2nya adalah berbeza2..=)

#Kisah diatas sekadar cerita dongeng..sorry sapa yang baca sampai habes..:P







6 comments:

ahmad said...

hahhahaaha kelakar juga kau ni hehhe~

amirfazwan said...

nicely written :)

syazwani rasid said...

masyi,jodoh itu rahsia Allah. mungkin bkn skrg, apa yg pntg, sntiasa b'doa n be a good one. sbb yg baik, pasti utk yg baik :-)

masyiu said...

ahmad : haha..kau sapa ea?..hahha..kenal ea?

masyiu said...

amir : TQ wehh..hahhaha...

masyiu said...

wani:.. ehheh.. ada org godek2 blog kite la..haha..insya-Allah..nak yg mcm ahmad ammar tuh..hehhe..=)