Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Thursday, 29 September 2011

29/9/11

Assalamualaikum

apa khabar korang??..harap sihat2 yer..untuk entry kali ini, tak panjang sangat pon..cuma aqu nak cerita bertapa penatnya aqu hari ni..boleh tak??..hahhah..(badget aqu jer busy)..
Sambil mendownload tutorial hana tajima, tak salahkan kalo aqu nak cerita aktiviti hari ini..
Seperti biasa, kuliah aqu bermula pada pukul 9 pagi untuk immunologi dan 10 pagi untuk bakteriologi..huh!!!..kiteorang tahun satu belajar dalam bahasa Inggeris, masok tahun dua belajar dalam bahasa Melayu..memang lintang-pukang la jadinya..

ce tengok contoh ayat : rentan = mudah kena
choyyy!!!!..mati2 aqu ingat rentan tu sama erti dengan resistant/ rintangan/ tak mudah kena...

ha!!!..kan masalah tu...

contoh lain :
cell-mediated immunity = keimunan perantaraan sel
choyyy!!...aqu nyer translate leh lak jadi 'keimunan pertengahan sel'

so, apa pandangan korang apabila..
LECTURES in MALAY
SLIDES in ENGLISH
REFERENCES in ENGLISH
EXAMS in MALAY..

huhu!!!..lu pikir la sendri..little bit difficult, but, trying to enjoy..wish me luck k..huhu

Then, after satu apa pon tak faham dalam kuliah, kiteowang keluar dan mengadakan sesi photoshoot...hehhe..scroll jer~~

ni ha dak2 course microbiology...

nama die ROS..belum berpunya!!
sorang dah berpunya!!..sorang lagi belum!!
namanyer sufiah..dah berpunya!!!!
huhu..sikit2 dah ler..ker korang nak lagi??..hahha..then, after tu..aqu kuliah yang seterusnya adalah biometri...(ala-ala additional math la~~)..dari pkul 5 sampai pkul 7..

Sampai kat bilik lebih kurang pukul 7.30....sambil2 menunggu kehadiran kawan aqu..tbe2..dapat sms, die tak jadi datang..then, dapat pula invite..terus g pusanika..ada majlis hari raya PMUKM....
scroll jer..aqu g sejam jer..penat..heheh

x sampai sejam..makanan dah habis!!
yang tunduk tu..PEMALU!!!....
Then..aqu balik kolej..terus pergi cyber cafe...print segala mak nenek nota yang bila aqu tengok..'kecik..besar.kecik..besar..'...memang nak kena view dengan microscope lol...haha..
Sampai bilik, tanpa salin baju dan buka shawl..terus terlentok atas lantai...haahha..

Then, bila bangun susun segala notes..terus on9..

huh!!!...citer aqu untuk hari ini..esok pagi xder kuliah..peace~~

p/s : kena mula study dah ne..segala assignments n tutorial kena anto..next week pon dah mula lab...wish me luck..korang pon..luv uollzz~~...<3<3

3 comments:

ade2mama said...

budak sains ny heeheh
sume alim2 heheeh

ade tok aku x ny
:P

masyiu said...

ea??...xderla alim2...but, alhamdulillah..semue bertudung...hahha...
xder untuk ko!!!!

azie Cheesy said...

sy kenal sufiah..hehe..hye ukm blogger! :)