Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Tuesday, 13 September 2011

gadis

assalamualaikum

      hye korang..Happy Independent Day...huh!!...cam biasa, minggu first ni jadual tak padat..satu hari satu jam jer kelas..rugi jer aqu iron baju..Bila difikirkan balik..kesian pulak tengok adik-adik aqu yang pergi sekolah naik basikal, bawa beg dah macam bawa batu, kelas pula dari pagi sampai petang, lepas tu pula, tak siap homework or tak bawa buku, kena denda!! OK...tak ada kaitan dengan entry..yer dak??..

Dolu-dolu, aqu ada buat kajian tentang gadis yang lelaki suka, but it does't mean diaorang nak buat bini..k
Meh kite scroll down :

1) gadis bertudung
contoh!!!!
Dalam kajian tu, ramai gemar gadis yang bertudung sebab katanya, sejuk mata memandang..padahal gadis free hair lalu..mata dah nak tersembul keluar..kan3??

2) gadis yang manja dan penyanyang
mereka suka yang manja, sebab bagi mereka manja itu comel..alolo..padahal, dalam hati..dok kata
' sabar2..baru gurlfriend, nanti dah jadi bini..xdernya aqu nak layan manja ko'...yer dak??

3) gadis yang lawa badan dan putih
amboi2...ampa nak yang putih2 jer na...habis yang hitam2..jeling jer..btw, member aqu ada kata..anggota badan yang paling putih..adalah tapak kaki dan yang paling hitam adalah rambut..ha!!!..ce tengok...yang hitam tu korang junjung atas kepala taw..yang putih ampa pijak jer..=)

4) gadis yang tak sombong
OK!!..yang ni aqu setuju sangat.Bagi aqu semue orang akan rasa selesa untuk berkawan dengan orang yang tak sombongkan?..Lagi pon korang nak heret g mana2 pon tak rasa malu sebab gadis korang sentiasa ceria dan manis dengan senyuman..

5) gadis yang tak kuat cemburu
sekadar hiasan

 ye la..kalo dah korang tu hencem bagai justin bieber..memang ramai la kan gurls dok kejar korang..that's why korang x nak gadis korang tu kuat cemburu..hehheh..tapi..aqu kuat cemburu!!

6) gadis berintelektual
sekadar hiasan
 supaya korang boleh berborak tentang semua hal dengannya, tak der la macam korang berbual dengan orang yang bagai katak bawah tempurung kan..lagi pon gadis yang berintelektual ini juga menjadi impian semua ibu dan bapa mertua

7) gadis yang bersedia nak jadi isteri
sekadar hiasan
 eleh...korang tu dh sedia ke nak jadi suami? huhu..nak buat macam mana zaman dah berubah, ramai wanita yang mementingkan kerjaya..yer dak??..termasuk aqu..nak kawen lewat sebab nak enjoy dulu..hahahh

8) gadis yang menyokong korang
korang sukakan gadis yang sentiasa beri sokongan dan motivasi terhadap apa yang korang buat..kalo korang minat bola, korang nak gadis tu minat bola jugakkan...

tu jer....tapi mungkin juga bagi sesetengah lelaki sukakan yang sebaliknyer kan?.Semuanya terpulang pada hak masing2 sebab mata kita lain-lain..
Tak salah lelaki ada firasat yang tersendiri tentang gadis sebab gadis pon ada firasat yang tersendiri tentang lelaki..=)

p/s : kalo aqu lelaki, aqu nak gadis yang ganas...hahahha..aqu nak panggil die monster...=))))))

20 comments:

aku said...

kalau aku lelaki..aku suka perempuan yang nampak cam perempuan.haha

Eyda Dania said...

suke laki yg rmbut pacak n mata sepet..hehehe

C.M.Hasib CH said...

suka gurl yg tomboy.. =)

gadis senget said...

eeemmm...lau sy laki sy nak gadis mcm mane ye???

enough with just ada pegangan agama, tak pernah tinggal solat, jujur pd diri sendiri, hormat org tua, m'punyai keturunan yg baik and jugak bijak untuk memastikan zuriat yg dilahirkn juga punya pegangan agama yg baik..huuhuhuhu

khaifaiz said...

kalau dah namanya perempuan... semua aku suka... hahaha... statemen mintak pelempang...

yang sopan santun jadi keutamaan.. Pandai ambik hati jadi bonus

ade2mama said...

aku ska ppuan yg manje2 gitu heehh

sara E a.k.a ct said...

hehe..wahh..jenis ape la ak ni erk pas bce ciri2 ni..hahaha..:p

syahirooAhmad said...

nak semuaaaaaaaaaaaaaaaaa~~ :D

asamasin said...

nice folowing u.. :D

Rtp Farra Arisha said...

different people got different tastes ;)
masing2 punya pendapat kann..and the most important, sebaik2nya memilih yg cantik luaran dan dalaman..

have a good day owner of this blog!

fiq. said...

suke ur third poin n kata2 kawan awak tu, tepat lah!

syazwan tahir said...

wah! Suka entri nie..terjah kmu balik. :) thanks sudi terjah enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

afiqisverylucky said...

hahaha +____+

iszieylyanziy said...

auch! kalau isz,,,is time je sedaanya laki tu,,salkan sedap mata den nak pndang,,x gitu?haha

LoVe HunTer.. said...

kalau da jodoh takkan kemana gak~ hehe

Afiq Din said...

heu gadis sungguh romantis

azie Cheesy said...

susah kalau memilih ni..terima seadanya is better :)

RinsyaRyc said...

suka point nombor 3...



http://bulatmata.blogspot.com/2011/09/pelawat-dari-korea.html

nelly said...

agama tu lebih penting ~
=)

nasyitahahmadzaini said...

sy pon kuat gile cemburu!!!!!huhu..semangat gtaw ni ;p