Assalamualaikum..terima kasih sudi jengah blog masyiu ^_^

Saturday, 3 September 2011

teremosi

Assalamualaikum

gambar sekadar hiasan.

hye...hye...apa khabar korang? untuk entry kali ini, cuma luahan hati aqu yang agak beremosi sikit..so, korang tak perlu baca,..hehe..lagipon baru jer lepas puasa dan bagi yang berpose enam..nnti kurang lak pahalanyer...yer dak??...
Actually, aqu macam manusia biasa jugak, ada hati, perasaan (marah, sedih, gembira)..Jadi, ada sesetengah peristiwa yang mmbuatkan aqu menyampah dan meluat. Even tak elok dok canang sana-sini, tapi entry kali neyh, sekadar luahan hati aqu, sebab kalo simpan nnti leh datang stress..yer dak..
Antara perkara yang mmbuatkan aqu rasa sangat2 annoying adalah :..(cewahhhh~~)

1) ganggu aqu bila aqu nak study..dah ler masok bilik aqu x ketuk pintu
 alien : lol...masyi study, mesti dah banyakkan. rajinnyer bukan cam saye ne..asyik tengok movie, bangun pon lewat. Dah ler tu Masyi study..petang neyh jom lepak Mines.
aqu : huishh..mana der..baru jer bukak buku (padahal dlm hati..lantak aqu ler nk study, masa depn aqu..ko xnak suda~~)
Tapikan aqu rasa, memg camtu lah gaya orang melayu, suka melemah semngat orang laen..ada tu..siap datang tutup buku aqu .....tak boleh ker kalo kata cmneyh

alien : wa~~..masyi study, jom study sekali
aqu : jom3~~..
Kan bagus kalo macam tuh..xderla aqu dok maki dalam hati..

2) Suke kritik apa yang aqu pakai
alien : meluatnyer tengok orang pakai shawl, cam serabut jer
aqu : hehe (padahal dalam hati..ciss!!..perli aqu lettew..aqu pakai shawl..ko tu xtaw fashion)

huh!!..korang xrasa marah ker??..Bagi aqu orang tu jeles hapa..even orang berfashion bagai..ko xder hak la nak kritik camtu..laen ler kalo ko tu expert in fashion..xderla menjengkelkan.


3) gedik nak bermanja dengan aqu
yang ketiga neyh, khusus untuk lelaki...bukan apa, cuma, xder maknanyer aqu nak layan kalo bukan bapak, sedara or boyfrend aqu.
si dayus : kite demam ler wak..
aqu : yer ke
si dayus : aah..batuk neyh, sejuk, neyh pon pakai 2-3 baju
aqu : g ler klinik ( dalam hati..gtaw la roomate ko)
si dayus : teman boleh?
aqu : battery xder la wak..t borak laen yer..bye..( huh..ggrr...sangat meluatt!!)
Korang tu lelaki. pesal nmpak sangat2 lembik di mata gurls?..kalo perempuan perangai cmtu..aqu x heran sangt..


4) meluat bila ada orang tanya pasal status
alien : masyi dengan sapa sekarang?
aqu : xder..single
alien :eleh..tipu la tuh
aqu : btol la..
huh..annoying kan...hal peribadi pon nak kena gtaw..nanti xder suprise lol..laen ler ko yang suke post pasal makwe/pakwe ko..


5) sangat annoying gurls yang macam neyh
gurl : weh..saye dah gemok ler...nak kurus..
aqu : hurm..
gurl : cmner nak kurus weh..
aqu : lol..ok dah tuh..lawa dah
gurl : tengok pipi neyh..dah naek..
aqu ; mandi jap weh..duduk dlu ( huh!!!..)

xkisahlah korang gemok or kurus..asal sihat..sebab..lumrah manusia..ada yang suke gemok, ada yang suke kurus..one more, xperlu la nak publish photo pipi cembung korang then kasi orang komen..sekali-sekala orang leh terima, kalo selalu..tambah dosa ngutuk jer..


6) pleaselah..jangan bahan aqu
Setengah orang suke dibahan (ada ker???)..kalo aqu..sometimes bolehler.
gurl 1 : masyi tu..masyi neyh..
gurl 2 : hahah..aah..masyi..bla3~~
gurl 1 :...............................
gurl 2 :.................................
aqu : weh!!..aqu tak terlibat pon korang dok nak mengata

seyesly..itu ler jawapan aqu..sebab aqu selalu kena camtuh..pehal..korang xpuas hati sangat ah??..Laen la kalo aqu pon dalan conversation tuh..ce kalo orang bahan ko..mau merajok satu hari..


7) respect orang laen sama weh..
Yang ketujuh neyh..alhamdulillah..aqu dapat roomate2 yang begitu respect dan baek..tapi aqu bersimpati pada sesetengah orang yang dapat rumate begini:
:  suke bukak radio kuat2....mengganggu taw x???
: suke hati jer nak slow or kuatkan kipas...minta ler izin dlu
: tumpahkan minuman atas assignment, xnak mengaku...pleaselah
huhu..itu semua antara perkara yang sangat menjengkelkan and part of my life..X mungkinlah aqu nak marah depan2 sebab aqu respect korang and x nak korang tersinggung, so, aqu luahkan jer kat sini, kalo2 ada yang terbaca, hope korang faham benda yang aqu suke dan tak suke

p/s : emosi aqi masih stabil..xelok stress2..peace..=)



7 comments:

Paris Hilton (M) said...

emosi gembira! my love bufday today! shaheizy sam.
poyo jap

HAZWAN17 said...

jangan stress2..senyum3

sara E a.k.a ct said...

hahaha..ak suke num 1 n 4 uh..paling pntang num satu..perghhh..mmg btol..org mlayu kbykn cmtu..cube la nmpak org stdy..eh ko stdy per?ak nak join..bkn duk ckp kite rjin la..ape la..pastu kompem rslt ok la..ntah pape..ni ak nak marah gak ni..hahaha...

masyi..join contest aku wat yuk..:)
http://sayaygpemalu.blogspot.com/2011/09/contest-cik-sara-aka-ct.html

Akue Achik said...

kalo num 1 tu sbnrnya aku.. :(
tp kwn aku yg aku salu gnggu tu Alhamdulillah tak pnh mrh n xsmpn dlm ati..huhu

yg laen2 tu aku totally agree..lbh2 yg ska mngkritik tu..dri sdiri tak bgus pun..podahhh

masyiu said...

ct : xtaw nk juin weh..hehhe..xpndai..

aqu achik : hehehe..kite pon xmarah wak..rasa pelik nak marah..tpi dalam hati jer kite maki2....hehe.kawan awak sabar xper..=)

Nur Hamizzah said...

no 3 mmg annoying la. bukan sesaper tetibe nak manje2 lebih... hahaha.

btw, lumrh lah hidup beroomate ye dak. bab slow menyelowkan kipas tu... sabar k..

masyiu said...

mizah :hehe..aah..sangt annoying..ouh..yg sal kipas tu..bukan roomate kite..masalhnyer..that gurl..tak kasi bukak kipas langsung..sampi roomate die kena beli kipas peribadi..=)